Sportmassage

Hoe ga ik te werk als sportmasseur?


De behandeling begint met het stellen van de zorgvraag. Ik ga in gesprek met de klant om samen naar een oplossing te werken. Het is voor mij van groot belang om te weten waar de klacht zich bevindt en wat de aard is van de klacht. Vervolgens zoek ik met de klant naar een passende oplossing voor het ‘probleem’. Ik breng de zorgvraag in kaart door middel van observatie van de lichaamshouding, diverse metingen, spierlengte- en krachttesten en door palpatie van de huid, gewrichten en spieren. De concrete behandelingen bestaan uit: massages, spierrekkingen, specifieke oefeningen en adviezen om het herstel te bevorderen.


Voorkomen is beter dan genezen


Een belangrijk deel van de sportzorg is het (preventief) tapen van instabiele gewrichten. Denk aan polsen, enkels, knieën en (tennis)ellebogen. Ook de eerste hulp bij sportongelukken, het ondersteunen van overbelaste spieren met sporttape of kinesiotape is onderdeel van mijn werkzaamheden. Daarnaast komt het behandelen van ‘normale’ spierpijn aan bod. Ik zorg dat de spieren, na een intensieve (trainings)activiteit, de behandeling krijgen die zij verdienen, met als doel blessures te voorkomen. Deze behandeling bestaat in de meeste gevallen alleen uit een massage, zelfs 24 uur na inspanning. Het zorgt onmiddellijk voor pijnverlichting, een betere doorbloeding en een goede afvoer van afvalstoffen in de spieren. Het belangrijkste voordeel is het bevorderen van het herstel.


Wat nog meer:


Trainingsopbouw volgens de rehaboom (Toine van de Goolberg). Snelheid, kracht en uithoudingsvermogen staan hierin centraal.


Wie zijn mijn klanten?


De meeste sporters die ik behandel komen uit de hardloopsport, zij komen veelal voor een preventieve massage of een behandeling na afloop van een zware inspanning.


Daarnaast ontvang ik mountainbikers, wielrenners en tevens mensen met nek, schouder of rugklachten. Mensen die komen met (werk)houdingklachten of om te ontstressen, zie ik ook met enige regelmaat verschijnen in mijn praktijk.


Heb jij een klacht of wil je meer informatie: neem dan contact met mij op.